Comunicat de presă (arhivă)


« Previous 1 2 3 4 5 6 7 ... 115 Next » All Pagina: Inregistrari pe pagina:

[1264]   Linia 103 funcționează pe un traseu prelungit
Luni, 01 Iunie 2020

De luni, 01.06.2020, ora 10:00, linia de autobuz 103 va funcționa pe un traseu prelungit pe ambele sensuri, de la intersecția Șos. Industriilor/ Șos. Dudești-Pantelimon, pe Șos. Dudești-Pantelimon, Șos. Gării Cățelu, Șos. Pantelimon, terminal „Cora Pantelimon”, cu întoarcere pe Șos. Dudești-Pantelimon, Șos. Industriilor, apoi pe traseul de bază.

Pe traseul prelungit, autobuzele liniei 103 vor efectua opriri în stația nou înființată „Republica”, situată pe Șos. Dudești-Pantelimon, la aproximativ 70 de metri după intersecția cu Șos. Industriilor.[1263]   La aeroportul din Otopeni, autobuzele expres opresc mai departe de intrarea în Terminalul Plecări
Joi, 28 Mai 2020

La Aeroportul Internațional Henri Coandă, autobuzele liniilor expres 780, 783 și 784 vor efectua opriri într-o stație amplasată pe prima bandă de lângă parcarea Terminalului Plecări, în perioada restricțiilor impuse de planul de măsuri pentru creşterea gradului de siguranță a pasagerilor şi a salariaților din cadrul aeroportului.

Astfel, autobuzele nu vor mai urca pe rampă, pentru a opri la intrarea de la Terminalul Plecări.[1262]   Stație nouă pe linia 185
Joi, 28 Mai 2020

Autobuzele liniei 185 vor opri într-o stație nouă, începând cu data de 29.05.2020, ora 10:00, situată pe sensul spre periferie, pe Str. Dantelei.

Stația „Lavei” va fi amplasată între stațiile „Dantelei” și „Dantelei 2”, la aproximativ 40 de metri după intersecția cu Str. Lavei.[1260]   STB SA va opera două linii regionale în orașul Buftea
Joi, 28 Mai 2020

Societatea de Transport București - STB SA va opera două linii regionale în orașul Buftea, începând cu data de 01.06.2020: R462 și R466, între terminalele „Remat Buftea” și „Studiourile Buftea”.

Pentru început, în perioada lucrărilor edilitare care se desfășoară pe Str. Independenței, precum și până la finalizarea lucrărilor la terminalul „Studiourile Buftea”, acestea vor funcționa până la capătul de linie „Oraș Buftea” (comun cu cel al liniilor R436 și R469), pe același traseu: terminal „Remat Buftea”, DN7, DJ 602, Str. Milano, Str. Agricultori, Str. Vlăsiei, Str. Abatorului, Str. Iuliu-Maniu, Str. Știrbei Vodă, Șos. București-Târgoviște, Str. Viilor, Str. Șantierului, Bd. Mihai Eminescu, Șos. București-Târgoviște, Str. Industriei, Șos. București-Târgoviște, Str. Industriei, terminal „Oraș Buftea”, cu întoarcere pe Șos. București-Târgoviște, Bd. Mihai Eminescu, Str. Șantierului, Str. Viilor, Șos. București-Târgoviște, Str. Știrbei Vodă, Str. Iuliu Maniu, Str. Abatorului, Str. Vlăsiei, Str. Agricultori, Str. Milano, DJ602, DN7, terminal „Remat Buftea”.[1261]   Trasee modificate în centrul Capitalei, în zilele de week-end
Miercuri, 27 Mai 2020

Circulația rutieră pe Calea Victoriei (între Bd. Regina Elisabeta și Splaiul Independenței) și pe Bd. Unirii (între Piața Constituției și Piața Unirii) este restricționată la fiecare sfârșit de săptămână, de la data de 22.05.2020, ca urmare a înființării unor zone de promenadă în centrul Capitalei.

Având în vedere aceste măsuri, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, STB SA va modifica circulația mijloacelor de transport public de pe traseele din zonele afectate, astfel:

Liniile 126, 300 și 368 vor funcționa pe trasee modificate în fiecare zi de sâmbătă și duminică, începând cu data de 30.05.2020, ca urmare a restricționării circulației rutiere pe anumite artere din centrul Capitalei și transformarea acestora, temporar, în zone pietonale.

Astfel, de la terminalul „Piața Romană”, autobuzele liniilor 126 și 368 vor circula pe Bd. Dacia, Str. Mircea Vulcănescu, Str. Știrbei Vodă, apoi pe traseele de bază. Pe traseul modificat, vor efectua opriri în stațiile comune cu cele ale liniei 168.

Autobuzele liniei 300 vor circula pe traseul de bază între stația-terminal „Clăbucet” și intersecția Bd. Gheorghe Magheru/ Str. George Enescu, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, până la Piața Universității, unde vor întoarce în rond. Pe traseul modificat, autobuzele vor efectua opriri în stația „Bd. Nicolae Bălcescu”, comună cu cea a liniei 381, de pe ambele sensuri.

Alte linii modificate:

Linia de autobuz 361 va funcționa, pe sensul spre Piața Unirii, între terminalul „Complex Comercial Băneasa” și intersecția Calea Victoriei/ Bd. Regina Elisabeta, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Regina Elisabeta, Bd. I. C. Brătianu, Piața Unirii.

Pe Bd. Regina Elisabeta, autobuzele vor opri în stația „Universitate”, comună cu cea a liniilor 336 și 601, precum și în stația „Piața Unirii”, comună cu cea a liniilor 104, 116, 117, 123, 312, 313 și 783.

Pe celălalt sens, traseul liniei 361 nu va fi modificat.

Linia expres 784 va funcționa, pe sensul spre Piața Unirii, între terminalul „Aeroport Henri Coandă” și intersecția Calea 13 Septembrie/ Bd. Libertății, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Libertății, Bd. Regina Maria, Piața Unirii.

Pe celălalt sens, traseul liniei 784 nu va fi modificat.[1259]   Plata călătoriei la validator, direct cu cardul bancar contactless
Marţi, 26 Mai 2020

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București – STB SA, a început implementarea unui nou proiect prin care diversifică modalitățile de plată a călătoriei în mijloacele de transport în comun din Capitală: plata cu cardul bancar contactless, direct în mijloacele de transport public.

Primarul General, Gabriela Firea: “Bucureștenii beneficiază de acum de cea mai nouă tehnologie de plată, direct în mijloacele de transport în comun cu care circulă! Pentru prima dată în România, se utilizează validatoare contactless de ultimă generație, care au fost deja instalate pe autovehicule care aparțin STB SA.

Proiectul este funcțional pe liniile Expres 780, 783 și 784, urmând ca, în cel mult o lună, să fie extins pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule. Acesta face parte dintr-un pachet de măsuri mai amplu, de modernizare a transportului în comun din București”.

Astfel, călătorii au posibilitatea de a plăti direct călătoria cu orice tip de card bancar contactless Mastercard sau Visa, emis oriunde în lume, modalitatea de plată fiind aceeași cu cea a validării unui card de transport

Validările multiple pot fi realizate doar prin alegerea opțiunii dedicate, astfel că nu există riscul validărilor multiple printr-o apropiere accidentală de validator a cardului bancar.

La un singur validator pot fi efectuate validări atât cu cardul de transport cât și cu un card bancar, călătorii fiind cei care vor opta pentru modalitatea de plată.

STB SA precizează că tariful călătoriei este același, indiferent cu ce tip de card alege călătorul să plătească: 1,3 lei - pe liniile urbane; 1,5 lei - pe liniile regionale si 3,5 lei - pe liniile expres.

Pentru implementarea acestui proiect, STB SA a semnat la finalul anului 2019 un contract cu BCR, prin care operatorul bancar și partenerul său, S&T, asigură implementarea soluției tehnice, utilizând validatoarele de nouă generație instalate pe noile vehicule din parcul STB SA (Otokar și în curand autobuze Hibrid).

În prezent, călătorii care utilizează mijloacele de transport în comun de suprafață din întreaga Regiune București-Ilfov pot plăti călătoria prin încărcarea unui card de transport atât online, cât și la cele peste 220 de centre de emitere și reîncărcare carduri, precum și prin intermediul telefonului mobil: cu ajutorul aplicației mobile BPay sau prin SMS.[1258]   Liniile R432 și R433 vor funcționa pe trasee modificate: în zona comercială Carrefour și la terminalul „Zurbaua”  
Marţi, 26 Mai 2020

Liniile regionale R432 și R433 vor funcționa pe trasee modificate începând cu data de 01.06.2020, pentru asigurarea condițiilor de întoarcere în semicursă a autobuzelor la terminalul „Zurbaua” din comuna Dragomirești-Vale și, totodată, pentru optimizarea circulației vehiculelor de transport public în zona comercială Carrefour Militari.

Astfel, autobuzele liniei R432 vor circula pe un traseu prelungit de la intersecția Str. Ghioceilor/ Str. Albăstrelelor, pe Str. Ghioceilor, până la noul terminal situat peste drum de Cimitirul Zurbaua, unde acestea vor întoarce.

În zona comercială Carrefour Militari, pe sensul spre București, autobuzele liniei R432 vor circula de la intersecția DNCB/ drumul de acces Carrefour Militari, pe drumul de acces Carrefour Militari, cu întoarcere la primul rond din zona Carrefour, drumul de acces Carrefour-DNCB, DNCB, bretea pasaj A1, Autostrada A1, Bd. Iuliu Maniu, Str. Valea Cascadelor.

De asemenea, în zona comercială Carrefour Militari, pe sensul spre București, autobuzele liniei R433 vor circula de la intersecția DNCB/ drumul de acces Carrefour Militari, pe drumul de acces Carrefour Militari, cu întoarcere la primul rond din zona Carrefour, drumul de acces Carrefour-DNCB, DNCB, bretea pasaj A1, Autostrada A1, Bd. Iuliu Maniu, Str. Valea Cascadelor.

De la aceeași dată, stația de autobuz „Carrefour Militari” de pe sensul spre terminalul „Păcii”, aferentă liniilor R432 și R433, va fi reamplasată pe drumul de acces DNCB-Carrefour, la o distanță de 50 de metri înaintea intersecției cu sens giratoriu.[1257]   Linia 103 va funcționa pe traseu prelungit
Luni, 25 Mai 2020

Începând cu data de 01.06.2020, ora 10:00, linia de autobuz 103 va funcționa pe un traseu prelungit pe ambele sensuri, de la intersecția Șos. Industriilor/ Șos. Dudești-Pantelimon, pe Șos. Dudești-Pantelimon, Șos. Gării Cățelu, Șos. Pantelimon, terminal „Cora Pantelimon”, cu întoarcere pe Șos. Dudești-Pantelimon, Șos. Industriilor, apoi pe traseul de bază.

Pe traseul prelungit, autobuzele liniei 103 vor efectua opriri în stația nou înființată „Republica”, situată pe Șos. Dudești-Pantelimon, la aproximativ 70 de metri după intersecția cu Șos. Industriilor.[1256]   De Ziua Internațională a Copilului și de Rusalii, vehiculele STB SA circulă după program de duminică
Luni, 25 Mai 2020

În zilele de luni, 01.06.2020 şi 08.06.2020, toate liniile de transport public ale STB SA vor funcţiona cu parcul de vehicule programat corespunzător unei zile de duminicǎ.[1255]   Liniile 1 și 10 vor funcționa fără întrerupere de program
Vineri, 22 Mai 2020

Începând cu data de 01.06.2020, programul de funcționare a liniilor de tramvai 1 şi 10 va fi prelungit pe toată durata nopții.

De la aceeași dată, la secțiunea Trasee (http://www.stbsa.ro/v_trasee.php) vor fi publicate graficele de circulație actualizate.

Liniile 1 și 10 au un traseu circular, desfășurat pe Inelul Principal de Circulație din București, și reprezintă o parte dintre cele mai lungi și importante trasee de tramvai din Capitală.« Previous 1 2 3 4 5 6 7 ... 115 Next » All