Comunicat de presă


Luni, 01 Iunie 2020 Linia 103 funcționează pe un traseu prelungit

De luni, 01.06.2020, ora 10:00, linia de autobuz 103 va funcționa pe un traseu prelungit pe ambele sensuri, de la intersecția Șos. Industriilor/ Șos. Dudești-Pantelimon, pe Șos. Dudești-Pantelimon, Șos. Gării Cățelu, Șos. Pantelimon, terminal „Cora Pantelimon”, cu întoarcere pe Șos. Dudești-Pantelimon, Șos. Industriilor, apoi pe traseul de bază.

Pe traseul prelungit, autobuzele liniei 103 vor efectua opriri în stația nou înființată „Republica”, situată pe Șos. Dudești-Pantelimon, la aproximativ 70 de metri după intersecția cu Șos. Industriilor.


Joi, 28 Mai 2020 La aeroportul din Otopeni, autobuzele expres opresc mai departe de intrarea în Terminalul Plecări

La Aeroportul Internațional Henri Coandă, autobuzele liniilor expres 780, 783 și 784 vor efectua opriri într-o stație amplasată pe prima bandă de lângă parcarea Terminalului Plecări, în perioada restricțiilor impuse de planul de măsuri pentru creşterea gradului de siguranță a pasagerilor şi a salariaților din cadrul aeroportului.

Astfel, autobuzele nu vor mai urca pe rampă, pentru a opri la intrarea de la Terminalul Plecări.


Joi, 28 Mai 2020 Stație nouă pe linia 185

Autobuzele liniei 185 vor opri într-o stație nouă, începând cu data de 29.05.2020, ora 10:00, situată pe sensul spre periferie, pe Str. Dantelei.

Stația „Lavei” va fi amplasată între stațiile „Dantelei” și „Dantelei 2”, la aproximativ 40 de metri după intersecția cu Str. Lavei.


Joi, 28 Mai 2020 STB SA va opera două linii regionale în orașul Buftea

Societatea de Transport București - STB SA va opera două linii regionale în orașul Buftea, începând cu data de 01.06.2020: R462 și R466, între terminalele „Remat Buftea” și „Studiourile Buftea”.

Pentru început, în perioada lucrărilor edilitare care se desfășoară pe Str. Independenței, precum și până la finalizarea lucrărilor la terminalul „Studiourile Buftea”, acestea vor funcționa până la capătul de linie „Oraș Buftea” (comun cu cel al liniilor R436 și R469), pe același traseu: terminal „Remat Buftea”, DN7, DJ 602, Str. Milano, Str. Agricultori, Str. Vlăsiei, Str. Abatorului, Str. Iuliu-Maniu, Str. Știrbei Vodă, Șos. București-Târgoviște, Str. Viilor, Str. Șantierului, Bd. Mihai Eminescu, Șos. București-Târgoviște, Str. Industriei, Șos. București-Târgoviște, Str. Industriei, terminal „Oraș Buftea”, cu întoarcere pe Șos. București-Târgoviște, Bd. Mihai Eminescu, Str. Șantierului, Str. Viilor, Șos. București-Târgoviște, Str. Știrbei Vodă, Str. Iuliu Maniu, Str. Abatorului, Str. Vlăsiei, Str. Agricultori, Str. Milano, DJ602, DN7, terminal „Remat Buftea”.


Miercuri, 27 Mai 2020 Trasee modificate în centrul Capitalei, în zilele de week-end

Circulația rutieră pe Calea Victoriei (între Bd. Regina Elisabeta și Splaiul Independenței) și pe Bd. Unirii (între Piața Constituției și Piața Unirii) este restricționată la fiecare sfârșit de săptămână, de la data de 22.05.2020, ca urmare a înființării unor zone de promenadă în centrul Capitalei.

Având în vedere aceste măsuri, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, STB SA va modifica circulația mijloacelor de transport public de pe traseele din zonele afectate, astfel:

Liniile 126, 300 și 368 vor funcționa pe trasee modificate în fiecare zi de sâmbătă și duminică, începând cu data de 30.05.2020, ca urmare a restricționării circulației rutiere pe anumite artere din centrul Capitalei și transformarea acestora, temporar, în zone pietonale.

Astfel, de la terminalul „Piața Romană”, autobuzele liniilor 126 și 368 vor circula pe Bd. Dacia, Str. Mircea Vulcănescu, Str. Știrbei Vodă, apoi pe traseele de bază. Pe traseul modificat, vor efectua opriri în stațiile comune cu cele ale liniei 168.

Autobuzele liniei 300 vor circula pe traseul de bază între stația-terminal „Clăbucet” și intersecția Bd. Gheorghe Magheru/ Str. George Enescu, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, până la Piața Universității, unde vor întoarce în rond. Pe traseul modificat, autobuzele vor efectua opriri în stația „Bd. Nicolae Bălcescu”, comună cu cea a liniei 381, de pe ambele sensuri.

Alte linii modificate:

Linia de autobuz 361 va funcționa, pe sensul spre Piața Unirii, între terminalul „Complex Comercial Băneasa” și intersecția Calea Victoriei/ Bd. Regina Elisabeta, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Regina Elisabeta, Bd. I. C. Brătianu, Piața Unirii.

Pe Bd. Regina Elisabeta, autobuzele vor opri în stația „Universitate”, comună cu cea a liniilor 336 și 601, precum și în stația „Piața Unirii”, comună cu cea a liniilor 104, 116, 117, 123, 312, 313 și 783.

Pe celălalt sens, traseul liniei 361 nu va fi modificat.

Linia expres 784 va funcționa, pe sensul spre Piața Unirii, între terminalul „Aeroport Henri Coandă” și intersecția Calea 13 Septembrie/ Bd. Libertății, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Libertății, Bd. Regina Maria, Piața Unirii.

Pe celălalt sens, traseul liniei 784 nu va fi modificat.