Dacă ești în căutarea unei experiențe personale de vacanță și a unor locuri care să te inspire, atunci ai deschis paginile de care aveai nevoie. Punem pariu că te vei îndrăgosti de România, destinație îmbietoare pentru amatorii de cărări neumblate şi cultură autentică.

Caracteristicile României sunt unice în Europa, țara noastră bucurându-se de îmbrățișarea Carpaților, cu zone complet sălbatice, și de frumusețea mereu proaspătă a Deltei Dunării, ca și de câmpii întinse, presărate cu mici comori naturale şi culturale. Oamenii îmbogățesc acest tezaur natural prin tradițiile păstrate încă neschimbate şi prin personalitatea caldă și inimoasă. Obiectivele culturale, multe integrate în Patrimoniul Mondial UNESCO, sunt mărturie a unei istorii unice, cu o bază milenară de origine latină şi cu moșteniri ale altor neamuri brave ale continentului. Poveștile şi legendele acestor locuri te vor fascina cu siguranță, iar spiritualitatea profundă a românilor te va impresiona.

Paginile pe care le ai acum în mână îți pun la dispoziție informație sistematizată despre locurile şi tradițiile unice, despre felul de-a fi al românilor, în contextul istoric şi cultural care le-a făcut posibile.

Şi ca să îți stârnim interesul pentru explorarea României, îți oferim câteva repere, pe care le vei găsi explicate în detaliu în paginile care urmează. Pășește alături de noi pe cărările Munţilor Carpați și bucură-te de parcurile naturale, care te vor îndemna la aventură și mișcare – cu atât mai mult cu cât România se află printre fruntașii acestui tip de activitate în Europa. Delta Dunării este mirifică, mânăstirile Moldovei şi Bucovinei îţi liniştesc ochii şi sufletul, Maramureşul te copleșește cu spendoarea locului, a tradițiilor și a oamenilor, peșterile şi cheile din Banat sau Oltenia te inundă cu adrenalină, cetățile şi bisericile fortificate din Transilvania te poartă către un Ev Mediu care îţi dă frisoane plăcute şi depășește orice imaginație, chiar şi după ce ai citit tomuri întregi de istorie. Opreşte-te și acordă atenție tradițiilor și târgurilor populare, resurselor balneare, moștenirii culturale din marile oraşe, dar şi din zonele istorice.

Și dacă te-am făcut curios, citește paginile următoare care te vor ajuta să pui la punct un itinerariu, și apoi pornește la drum. Vei descoperi cu satisfacție o destinaţie originală şi autentică atât de aproape de tine!

www.romania.travel

 

Descoperă mai multe aici.